Drivenesheia Klovsteinen, den gamle veien langs Driveneskleiva mm


Brokar øverst i og nord for Driveneskleiva

Her gikk den gamle Prestevegen over Drivenesåna. Presteveien fra Øvrebø til Vennesla over Drivenesheia ble bygd omkring 1830 (1833-1834). Veien avviker ikke så veldig mye fra den veitraseen som følges i dag. Veien krysset Otra mellom Drivenes og Støa. Her var det ferge fram til 1914. Presteveien var i bruk til 1878.

 

Pytt  – dødisgrop i Bombekken natursti rett vest for Mellomåsen

Ei dødisgrop (eller grytehull) er ei forsenkning i løsmateriale som ble dannet ved slutten av siste istid, da innlandsisen smeltet ned, ved at isrester ble begravd og senere smeltet. En del av dødisgropene er tørre i bunnen, men det er vanligst å finne vann eller myr i bunnen av dem. Dødisgroper kalles også for grytehull.

https://snl.no/dødisgrop

Typisk dødisgrop

Stedjemyrshelleren nord for Steinåsen

Heller i berget med åpning mot myra i øst. Høyt dråpefall, der flere personer kan stå komfortabelt under. Ca. 2m fra dråpefallet og inn til bakveggen. Flaten inne i helleren virker noe ryddet, med et tynt jordlag over.



Skuleberghelleren langs skiløypa like ved Skuletjønna

Helleren er ca. 3m lang og 1,5-2m dyp. Flatt og fint golv inni. God høyde på ca. lm. Noe lavere inngang. Denne kan sees frå skiløypa.

Grenserøys - Klovsteinen

Endestav for gårdene Loland, Moseid og Drivenes. Større stein som er tredelt (klovna). Datering: 1500-tallet. Etter-reformatorisk tid.

https://www.kranglefant.no/tussane-royge-rod-miks/



Kilde: Roald Omdal